Top 7 resorts en hotels

De meest voor de hand liggende manier om een verblijf in Tunesië te hebben is in één van de talloze hotels en resorts die er zijn voor de toeristen. Op deze pagina hebben wij in willekeurige volgorde de na onze mening beste zeven hotels en resorts gepresenteerd. Natuurlijk zijn er nog talloze keuzes wat betreft toeristische accommodaties, maar het is onmogelijk om dit overzichtelijk te presenteren. We hebben een keuze gemaakt van hotels en resorts in verschillende prijscategorieën en met verschillende faciliteiten om een zo breed mogelijk beeld te scheppen van alles wat er op het vlak van deze thematiek mogelijk is.

Riadh Palms

In de prachtige stad Sousse vind je het hotel ‘Riadh Palms’ Het gaat om een viersterrenhotel met zicht op de zee. Het is een echt hotel voor gezinnen. Het verblijf is op basis van alom bekende ‘all inclusive’ formule. Vaak betekent dit gratis eten en drinken. Dit gebeurt wel tussen bepaalde tijden. Wil je buiten deze tijden wat drinken of eten, dan kan dit extra kosten met zich meebrengen. Zo worden er geen ‘all inclusive-dranken’ meer geserveerd na middernacht. Het buffetrestaurant is altijd beschikbaar en tijdens een verblijf valt ook een eenmalig bezoek aan één van de themarestaurants onder de formule van ‘all inclusive’.
De kamers zijn op verschillende prijsniveaus te boeken. Standaard hebben de kamers airco (in de hete periodes) en gratis wifi. Het hotel beschikt ook over meerdere zwembaden. Fitnessfaciliteiten en andere mogelijkheden voor sport, spel en ontspanning. Ook zijn er verschillende activiteitenprogramma’s voor zowel jong als oud.

Meer info over Riadh Palms

TUI BLUE Scherezade

Bij dit hotel in Sousse kun je spreken van een prima locatie en al even indrukwekkende voorzieningen. Bezoekers schrijven dit hotel hoog aan, ondanks dat het vier sterren heeft. Het kan er mee te maken dat de hotels van TUI BLUE de aanwezigheid van kinderen niet toestaan. Hiermee is het een uitstekende plek voor koppels zonder kinderen om lekker te genieten van de gastvrijheid van het personeel, maar ook zeker van elkaar. Even lekker de batterij opladen en leuke dingen samen doen is hier goed mogelijk. De basiskamers zijn al prima en voorzien van gratis WIFI en Airco. Naast en buffetrestaurant zijn er ook nog drie à la carte restaurants, drie bars en een snackbar. In de bars vallen de drankjes van 9u00 tot 00u00 onder de ‘all inclusive’ formule. Bij de twee buitenbaden zijn voldoende ligbedden en parasols beschikbaar, evenals op het strand van het hotel.
De haman behoort ook tot de standaard faciliteiten, alleen voor een massage en een stoombad dient extra betaald te worden.
Ook zijn er nog tal van faciliteiten op het vlak van sport en spel. Natuurlijk de fitnessruimte, maar ook darts en beachvolleybal zijn elke voorbeelden van deze faciliteiten. Zowel overdag als in de avonduren worden activiteiten georganiseerd om je verblijf nop aangenamer te maken.

Meer info over het TUI BLUE Scherezade

Splashworld Venus Beach

In de badplaats Hammamet is de ‘Splashworld Venus Beach’ een uitstekende locatie om te verblijven voor zowel volwassenen als kinderen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn enkele van de leuke faciliteiten hier de zwembaden met de vele glijbanen. De kamers zijn prima en tijdens de periode van grote hitte draait de airco hier gratis. De kamers hebben alleen wifi tegen betaling. In de openbaren ruimten is wel gratis wifi.

Ook hier is een ‘all inclusive’ formule waarbij tussen bepaalde tijden eten en drinken in de prijs zijn inbegrepen. Naast het buffetrestaurant is er ook een à la carte restaurant en een strandrestaurant en in totaal zijn er vier bars. Ligbedden en parasols zijn tegen betaling zowel op het strand als aan één van de zwembaden beschikbaar. Op het vlak van sport en activiteiten zijn er ook tal van mogelijkheden. Boogschieten is misschien de meest opvallende activiteit die je hier kunt beoefenen. Ook voor kinderen zijn er tal van activiteiten voorzien. Dit hotel heeft drie sterren, maar ondanks deze drie sterren best wel veel faciliteiten, maar vaak moet je dan wel extra betalen waar het bij vier sterren vaak inbegrepen is in de prijs.

Meer info over het Splashworld Venus Beach

Concorde Green Park Palace

Een hotelverblijf op vijfsterren niveau mag natuurlijk niet ontbreken bij onze top zeven.  In Port el Kantaoui vind je het Concorde Green park Palace waarbij alle te bedenken luxe aanwezig is en het personeel er alles aan doet om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De kamers zijn prachtig en beschikken over wifi en airco. Afhankelijk van wat voor een soort kamer je hebt geboekt kunnen er nog meer aangename voorzieningen aanwezig zijn. Dagelijks kun je hier in het kader van ‘all inclusive’ genieten van een hapje en een drankje in één van de vier restaurants of één van de drie bars die hier aanwezig zijn.

De handdoekservice is inbegrepen in de prijs, dus zonder bijkomende kosten wordt dit geregeld aan je zwembad. Wel vraagt men hier een borg voor. De whirlpool die buiten staat is ook inbegrepen, maar de haman en de daarbij behorende voorzieningen zijn tegen extra betaling. Op het gebied van Sport en activiteiten zijn er meer dan genoeg mogelijkheden en ’s avonds wordt er gezorgd voor entertainment. Voor de kinderen zijn er ook voorzieningen, waaronder de Kiddy Club.

Je dient er ook rekening mee te houden dat er een lichte dresscode geldt bij het diner. Het wordt niet gewaardeerd als je dan aanschuift in zwembroek of een korte broek. Ga netjes gekleed naar het restaurant.

Meer info over het Concorde Green Park Palace

TUI BLUE Palace Oceana Resort & Spa

In Hammamet vind je ook een TUI BLUE hotel genaamd Oceana resort & spa. Hier geniet je tijdens je verblijf van service en accommodatie met vijf sterren. De kamers zijn keurig met basisfaciliteiten als airco en wifi. De dranken die onder de all inclusive vallen zijn er redelijk veel. Naast de lokale dranken, fris, wijn en bier vallen hier ook een aantal internationale dranken onder. Hier kun je gratis van genieten tussen 10u00 en 00u00. Er zijn vier bars, een buffetrestaurant en ook nog twee restaurants met een kaart.

Het hotel heeft een aantal zwembaden, zowel binnen als buiten waarbij handdoeken, ligbedden en parasols worden gefaciliteerd. Ook heeft het resort zijn eigen strand waar ook ligbedden en parasols zijn.  De entree tot de haman is gratis, alleen extra diensten zijn hier tegen betaling.

Ook liefhebbers van sport en activiteiten worden voorzien in deze behoefte en ook zijn er diverse activiteitenprogramma’s zowel overdag als in de avonduren. Voor de aanwezigheid van kinderen hoef je hier niet bang te zijn, mocht het ontbreken van kinderen een voorwaarden zijn voor een goed verblijf.

Meer info over het TUI Blue Palace Oceana Resort & Spa

LTI Bellevue Park

Een ander vijfsterrenverblijf is LTI Bellevue Park in Port el Kantaoui. Het hotel heeft een prachtige luxe uitstraling en als bezoeker kom je hier niets te kort. De all inclusive formule is hier zeer uitgebreid en de kamers hebben al op standaardniveau prima voorzieningen zoals gratis wifi en een afgesloten bagageruimte. Naast het buffetrestaurant kun je hier ook eten vestellen vanaf een menukaart. Ook zijn er drie bars die vierentwintig uur per dag dranken schenken binnen de all inclusive formule. Hier dus zeker geen extra kosten voor je drank. Buiten zijn er twee kinderbaden en nog drie zwembaden waar handdoeken, ligbedden en parasols aanwezig zijn. Dat geldt ook voor het strand van het hotel. De haman en de faciliteiten zijn beschikbaar tegen extra betaling. De whirlpool is inbegrepen. Ook hier zijn genoeg activiteiten en sportvoorzieningen om de bezoekers bezig te houden. Ook is er zowel overdag als ’s avonds een activiteitenprogramma. Voor kinderen is er ook een uitgebreide mogelijkheid van voorzieningen; zo zijn er drie kidsclubs voor kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar, 8- 12 jaar en dan nog vanaf 13 tot 17 jaar. En als je als ouders even wat tijd samen wilt doorbrengen is dat mogelijk, want er is ook een oppasservice voorzien.

Meer info over het LTI Bellevue Park

Concorde Marco Polo

Tot slot nog dit hotel dat te vinden is in Hammamet. Het hotel heeft vier sterren en werkt ook via het all inclusive principe. In de vier bars kun je genieten van gratis drank tussen 10u00 en 01u00. Naast het buffetrestaurant zijn er ook nog twee andere restaurants en een snackbar. Buiten zijn er een kinderbad en een zwembad. Handdoeken zijn tegen een borg beschikbaar en ook zijn er ligbedden en parasols. Deze zijn er ook op het strand. De kamers hebben hier helaas geen wifi. Daarvoor moet je naar de open ruimtes van het hotel. Verder zijn de kamers prima en van de nodige comfort voorzien. Er zijn tal sport en activiteiten mogelijk en op het vlak van entertainment is er een activiteitenprogramma die begint overdag en stopt in de avond. Ook voor kinderen zijn er voorzieningen.

Meer info over het Concorde Marco Polo