Vakantie in Tunesië

Als je Tunesië wilt bezoeken dan zijn er een aantal zaken waar je berekening mee dient te houden. Op deze pagina gaan we in op een aantal van deze aandachtspunten. Het kan nooit kwaad dat wanneer je besluit om naar een land met een andere cultuur te gaan om te weten wat gang van zaken is e om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden op het vlak van je verblijf in het Noord-Afrikaanse land. Op deze pagina gaan we in op een aantal zaken waarvan wij vinden dat het goed is om hiervan op de hoogte te zijn. Het kan zijn dat je nog zaken mist. Wij trachten zo compleet mogelijk te zijn in onze informatie, maar het is natuurlijk onmogelijk om alles aan bod te laten komen. Ook hebben wij als doel om de juiste informatie aan onze lezers voor te schotelen. Mochten er zaken zijn die niet kloppen, dan kun je ons altijd contacteren en zullen wij indien mogelijk onze informatie aanpassen.

Een vakantie boeken naar Tunesië

Voor het boeken van een vakantie in Tunesië zijn er een aantal opties. Zo kun je binnenstappen bij je lokale reisbureau en zo aan de hand van je wensen een locatie kiezen en een vlucht naar Tunesië. Je kunt natuurlijk ook zelf zaken regelen. Tegenwoordig met de beschikbaarheid van internet kun je tal van zaken zelf regelen. Denk aan een vlucht, hotels en resorts, maar ook excursies. Voor de wat meer avontuurlijk aangelegde vakantiegangers is dit een leuke manier om je reis samen te stellen. Houd er wel rekening mee dat je vaak wel meer kwijt zult zijn dan wanneer je boekt via een reisbureau of reisorganisatie die vaak complete pakketten aanbieden waardoor de prijzen scherp zijn. Wat ons betreft heeft deze manier de voorkeur. Je kunt nog altijd je verblijf zelf meer op maat maken door ter plaatse activiteiten te ondernemen of deze alvast thuis te regelen.

Boek de voordeligste vakantie naar Tunesië met TUI

Overnachten

Overnachten in Tunesië gebeurt doorgaans in hotels en resorts. Deze zijn er in alle soorten en maten. Van hotels met enkele sterren tot de meest luxe resorts waar je van alle comfort bent voorzien. Voor het overnachten is het wel aan te raden om een accommodatie te kiezen waar je je veilig voelt en waar je een bepaald basiscomfort mag verwachten. Je kunt altijd hele goedkope hotels vinden, maar dat kan ten koste gaan aan je beleving van een leuke vakantie in Tunesië. De beste manier om een goede plek te kiezen om te overnachten is via één van de Nederlandse reisbureaus en reisorganisaties die vaak goede deals hebben gesloten en waarbij je een bepaald basisniveau aangaande comfort en veiligheid mag verwachten. Als je wat avontuurlijker bent ingesteld kun je bijvoorbeeld ook via Air BNB een overnachtingsplek zoeken.

All-inclusive toerisme

Veel van de hotels en resorts waar je waarschijnlijk terecht komt maken gebruik van een ‘all inclusive formule’ . Wat deze service inhoudt verschilt echter van locatie tot locatie. Je zult misschien denken dat je vierentwintig uur per dag gratis kunt eten en drinken en dat je bovendien ook tal van faciliteiten kunt gebruiken die allemaal zijn inbegrepen. Toch is het meestal zo dat eten en drinken tussen bepaalde tijdstippen gratis zijn, maar daarbuiten niet. Verdiep je hier dus goed in en kijk wat je wensen zijn. Ook wil je wellicht een verblijf zonder kinderen of dat er bepaalde toeristen uit sommige landen hier niet komen. Zo vinden veel mensen Russische toeristen nogal aanwezig en zij kunnen invloed hebben hoe jij je verblijf ervaart. Reisorganisaties als bijvoorbeeld TUI proberen je daar vooraf over te informeren door te communiceren uit welke landen de meeste bezoekers komen.


Excursies

Als er één land is waar je naast je verblijf in je hotel en resort veel excursies kunt ondernemen, dan is het wel Tunesië. Het land herbergt zoveel sporen van oude culturen dat de mogelijkheden zeer groot zijn. Zo zijn er, afhankelijk van waar je verblijft tal van excursies naar de grote bezienswaardigheden zoals Carthago, bedoïnedorpen, verschillende locaties in grote steden en nog tal van andere mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om een dag of meerdere dagen erop uit te trekken met dromedarissen of kamelen en zo een stuk van de oude karavaanroutes af te leggen en ook te overnachten in de Sahara onder een adembenemende sterrenhemel. Er zijn werkelijk onnoemelijk veel mogelijkheden om er in Tunesië op uit te trekken. Vaak zijn het de hotels en resorts die dergelijke uitstappen organiseren, maar het is ook mogelijk om in de plaats waar je verblijft of om in een plek die je bezoekt uitstappen te maken. Het is aan te raden om thuis al een beeld te vormen van wat er allemaal op dit vlak mogelijk is door eens te zoeken op de termen excursies en Tunesië en je zult verrast zijn van het aanbod. Het aanbod is zelfs dermate groot dat je echt keuzes zal moeten maken.

Eten en drinken

Vaak zul je tijdens je verblijf in Tunesië kiezen om te eten en drinken op je resort of één van de restaurants die je hotel aanbiedt. Toch kan het interessant zijn om eens te kijken wat er nog meer wordt aangeboden. Vaak ben je op straat maar enkele dinars kwijt voor traditionele Tunesische gerechten en snacks. Het leuke van Tunesische keuken is dat het beste van de Mediterrane en der Noord-Afrikaanse keuken met elkaar wordt gecombineerd. Typisch voor dit land is bijvoorbeeld de schapenvleessoep ‘Shorba Frik’ of Coucha. Dit is lamsschouder die is bereid in allemaal typische lokale specerijen en is prima te combineren met het Tunesische brood Hhodz Tabouna. Ook hebben ze er een soort hartige taarten genaamd Brik waarbij het knapperige deeg erg lekker is in combinatie met ei, peterselie en uien. Er zijn ook varianten van Brik met vlees en vis. Het bekendste Tunesische eten is waarschijnlijk de merguez. Deze worstjes zijn zelf bij ons in de supermarkt te krijgen.
Ondanks dat Tunesië een Islamitisch land is, is het ook een seculiere staat waardoor de beperking op de verkoop van alcohol gematigd is. Dit houdt in dat de alcoholische dranken meestal wel verkrijgbaar zijn in bars, supermarkten en warenhuizen. Er is zelfs een sterkedrank, een cognac gemaakt van vijgen, genaamd Boukha. Het land produceert ook een aantal goede wijnen. De cultuur van alcoholische versnaperingen is echter beperkt door de veelal Islamitische cultuur die het gebruik van alcohol niet toestaat. Koffie en thee zijn er dan weer in vele varianten verkrijgbaar.
Het enige waar je rekening mee moet houden is dat vrouwen in sommige plaatsen niet welkom zijn. Dit valt gelukkig snel op waardoor dit soort plekken makkelijk te vermijden zijn.

Shoppen

Je zou het niet meteen zeggen, maar in Tunesië kun je best wel leuk winkelen. Naast dat in de grote steden als Sousse en Tunis wel de bekende winkelketens en merken te vinden zijn is er daarnaast ook een mogelijkheid om leuke markten en vlooienmarkten te bezoeken waar je vaak leuke spullen kunt kopen en jezelf bovendien weer wat beter kunt bekwamen in het spel van het afdingen. Ook zijn er een aantal leuke warenhuizen in de grotere steden waar je een uitgebreid aanbod hebt van diverse goederen. Ook in de meeste medinas kun je vaak genoeglijke traditionele dingen kopen die vaak een leuker souvenir zijn dan de prullaria die uit de souvenirwinkels komt.

Stranden van Tunesië

Het gehele oostelijke deel van Tunesië ligt aan de Middellandse zee. Het mag duidelijk zijn dat er hier dan ook tal van badplaatsen en stranden zijn gesitueerd. De meeste hotels en resorts die aan de zee liggen hebben vaak hun eigen stukje strand. Dat is dan wel weer fijn, omdat hier meer de westerse standaard wordt toegepast op het vak van badkleding. Bij openbare stranden moet je rekening houden met dat je badkleding wel voldoende bedekt. Naast dat dit wel zo netjes is in een Islamitische cultuur om hier rekening mee te houden is het ook fijn voor jezelf. Je zult je niet op je gemak voelen als je met je badkleding buiten de toom valt. Wij raden dan ook aan om het strand te bezoeken bij één van de hotels of resorts. Vaak hebben deze ook ligbedden en parasols, iets wat in dit overwegend zonnige land geen overbodige luxe is.

Buiten de resorts

Een groot deel van je verblijf ben je in de beschermde omgeving van het terrein van je resort of hotel. Deze hebben dan ook tal van voorzieningen waardoor je veelal niet de noodzaak voelt om het terrein te verlaten. Toch is dat een beetje jammer, want da zul je Tunesië nooit ten volste ervaren. Tunesië zie je pas als je buiten je resort komt. Vrijwel alle plaatsen, dus ook die waar jij verblijft hebben bezienswaardigheden en een Medina. Door deze te bezoeken heb je een leuke manier om zo af en toe heel makkelijk in contact te komen met de lokale bevolking en hun gebruiken. Laat je verassen door de gastvrijheid van de mensen. Natuurlijk zul je er ook weleens met een excursie op uittrekken, maar dan is dat vaak in een groep met andere gasten en onder begeleiding waardoor er nog altijd een barrière is tussen jou en de mensen die in de regio wonen en leven. Sluit je dus niet op in je resort of het terrein van je hotel. Hoewel je daar zeer gastvrij en naar behagen wordt behandeld is Tunesië zoveel meer.